na de Babbelbus nu ook de Grote Babbelbus

De Gote Babbelbus is een oude lijnbus die Eva Gilis van Samen Plannen samen met Rotary Arendonk wil opknappen. Met deze bus kan ze tot bij haar doelgroep rijden en zo een verschil maken. De bus kan dienen als ontmoetingsplaats, tijdelijke woonplaats of simpelweg om een uitstapje te maken.

 

Lees verder...


Fedasil - Arendonk

De noodzaak om een buitenruimte te creëren als uitbreiding van de bewonersruimte is groot. Binnen het asielcentrum ondersteunt Rotary Arendonk het project “Buitenruimte “

 

Lees verder...


Jaarlijks Kerstfeest - kansarme kinderen in Arendonk

Het Kerstfeest dat georganiseerd wordt voor kansarme kinderen van Arendonk.

 

Lees verder...


Ekimanyelo vzw

Ekimanyelo is een jonge vzw die in Congo in de stad Lodja (provincie Sankuru) samen met een Congolese partner een schoolproject (Complex Scolaire d’Excellence K&L) uitbouwt.

 

Lees verder...


ECHOW - G-orkest fanfare de Wampegalm

De Koninklijke Fanfare Wampegalm in Arendonk is een G-werking opgestart. E<HOW, het G-orkest bestaat uit muzikanten met een lichte mentale beperking of autisme vanaf 15 jaar en maakt muziek zonder traditionele koperblazers, maar ook zonder muzieknoten of toonladders. 

Dankzij de steun van Rotary Club Arendonk kan de vereniging aangepaste instrumenten aankopen en werkelijk van start gaan met dit mooi initiatief. Reeds 14 leden zijn ingeschreven . Het project past perfect in de filosofie van Rotary Club Arendonk om lokale waardevolle initiatieven te steunen.

zie deze links voor meer informatie over E<HOW en fanfare Wampegalm

 

Lees verder...


1000 Handen - Prayon

Door bemiddeling van Rotary Club Arendonk stort het Rotary District 2140 VIJFDUIZEND euro aan het project “ 1000 handen”.

Daarnaast is door enkele van onze leden geholpen in de gemeente Prayon, deelgemeente van Trooz, bij de grote oppoets en herinrichting van de sporthal de recreatieruimte de trouwzaal het administratief centrum en het parkje rondom.

 

Lees verder...


Cirkant vzw - Ciris - Fietsen & Fietsenberging

Ciris is een organisatie in Arendonk waar ongeveer 23 kinderen en jongeren verblijven in 2 leefgroepen. Met de start van het nieuwe schooljaar werd duidelijk dat er een gebrek was aan degelijke fietsen.

Vaak hebben de kansarme gezinnen het moeilijk om daarin te voorzien. Rotary Club Arendonk helpt door een viertal fietsen aan te kopen en ondersteunt mee de bouw van een degelijke fietsenberging. We hopen hiermee de zelfstandigheid, mobiliteit en goede zorg voor materiaal bij jongeren te stimuleren.

zie link naar Ciris voor meer informatie over de begeleiding van deze jongeren.

 

Lees verder...


Armentekort

Rotary Club Arendonk ondersteunt het buddy project van ArmenTekort. Kansrijke en kansarme mensen met elkaar verbinden, dat is de essentie van de buddywerking van ArmenTeKort. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, compagnons-de-route. Vanuit die klik tussen beiden ontstaan er nieuwe kansen. Via regelmatige opvolging, driemaandelijkse intervisies en uitdiepende masterclasses biedt ArmenTeKort op regelmatige basis hieraan structurele ondersteuning.

voor meer info over het project in de Kempen zie de website van Armen Tekort.

 

Lees verder...


OCMW Laptopbib

De coronacrisis herinnert ons aan de harde realiteit dat niet elke leerling en student beschikt over een computer. Door de quarantaine schakelt onderwijs drastisch over op afstandsleren. Het is pijnlijk om dan te merken dat de scholen sommige leerlingen niet bereiken omdat ze geen toegang hebben tot de essentiële basistechnologie voor studie- en thuisgebruik.
 
Rotary Arendonk had al voor het coronatijdperk gemerkt dat sommige jongeren geen hoger onderwijs aanvatten omdat ze geen laptop hebben. We weten allen dat een laptop essentieel is om hoger onderwijs te starten. Wie dit niet heeft kan niet mee en heeft geen kans tot slagen. Hierdoor gaat veel talent verloren. Jongeren en ouders uit kwetsbare gezinnen zijn dikwijls beschaamd om hiervoor uit te komen. Hoewel hogescholen en universiteiten via hun sociale dienst aan deze studenten laptops ter beschikking stellen, merk je dat jongeren het moeilijk hebben om zich tot een sociale dienst te wenden.
 

Lees verder...


CIRIS Arendonk - Lounge schuur

De kinderen en jongeren in het jeugdzorgcentrum van Cirkant vzw - Ciris in Arendonk hebben voortaan een eigen ‘chillroom’, een eigentijdse ontspanningsruimte. De verbouwing van het chalet en de inrichting ervan werd mogelijk gemaakt met hulp van Rotary Club Arendonk

 

Lees verder...


De 3Master (Kasterlee - Tielen)

De 3Master is het vlaggenschip van buitengewoon onderwijs in de regio Kempen. Rotary E-club Noord (opgegaan in Rotary Club Kasterlee) en Rotary Club Arendonk hebben in 2015 zorg gedragen voor de plaatsing van een “zandserre” voor kinderen met autisme. Daarnaast heeft Rotary Club Arendonk in 2016 specifiek materialen aangekocht voor de locatie in Kasterlee die vooral gericht zijn op het stimuleren van de zintuigen leerlingen met meervoudige beperkingen.

 

Lees verder...


Moederzorg Turnhout

Moeder-Zorg helpt kansarme moeders met kinderen van nul tot vier jaar met materiële hulp. De organisatie geeft noodhulp in de vorm van kleding, luiers, melk maar ook klein en groot baby- en peutermaterieel. Kansarme moeders komen bij de organisatie terecht na doorverwijzing door erkende diensten uit de regio Turnhout zoals OCMW, Kind & Gezin, vluchthuizen, huisartsen, schooldirecties en de sociale dienst van de politie. 23 vrijwilligers zetten zich in door het inzamelen van kleding, het bezoeken van tweedehandsbeurzen en het aankopen van materiaal via sponsoring.

 

Lees verder...